After eight is creme

After eight is creme

Mynte og chokolade er en overdådelig skøn kombination, jeg købt for nyligt en mynte plante i Silvan som jeg har sat i nyt jord og vandet grundet de sidste uger. Den er simpelthen eksploderet og vi er i overflod af mynte, så after 8 kom i tankerne, og hvilken skøn ide. Det har været min og kærestens ynglings is de sidste 3 uger nu. Godt tip er at lav massere når den endelig blir lavet og du kan altid justere mynte smagen med mere eller mindre mynte alt efter behov.


 4 personer.

 20 min.

Ingredienser:

  • 500 g. sødmælk
  • 85 g. Fløde 38% (uden mælkepulver: 200g)
  • 110 g. Sukker (uden mælkepulver: 145g)
  • 112 g. æggeblommer
  • 30 g. Skummemælkspulver
  • 4,6 g. mynte- marokkansk(ca 30 mellemstore blade)
  • 1,8 g. Husblas
  • 120 g. 57% chokolade

Fremgangsmåde:

Så nemt er det:  varm sødmælk, fløde, sukker, æggeblommer og skummemælkspulver op til 80 grader i en gryde, under konstant omrøring, med piskeris eller spatel.

Udblød husblas i koldt vand og blend mynte og husblas i. Træk i 30 minutter. Sigt væsken og smag evt til med mere mynte, alt efter smag.

Hak chokolade, jeg kan godt lide den med små stykker der gir knas så det ikke er alt for finthakket.

Kør på ismaskine til den begynder at blive lækker og cremet, vend nu den hakket chokolade i og kør isen færdig.

Luk menu